RFHL Uppsala län

Öppet forum för problem med läkemedel.
Aktuellt datum och tid: mån 25 jun 2018, 15:35

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]
Ny tråd Svara på tråd  [ 28 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Klomipramin
InläggPostat: mån 20 mar 2006, 17:33 
Offline

Blev medlem: mån 20 mar 2006, 15:13
Inlägg: 21
Har ätit klomipramin i 13år för GAD och På,har försökt att sluta men trots långsam nedtrappning har jag fått kraftig PÅ/GAD igen.
Har klarat mig på låg dos oftast 25mg/dag,nu hjälper den inte så min läkare ville att jag skulle höja men det blev inte bättre, fick mkt biverkningar.
Nu vill läkaren att jag ska trappa ner och börja med Cymbalta sen och vad jag vill vet jag inte,helst vara utan medicin men tvivlar på att jag klarar det.
Nu mår jag pyton när jag trappar ner ,känner inte igen mig själv.
Yrsel,arg,ångest,stickningar mm
Ja vad gör man,medicin eller inte??


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: mån 20 mar 2006, 17:57 
Offline

Blev medlem: sön 23 jan 2005, 22:57
Inlägg: 165
Ort: HELL
Hej, ja det är ett dilemma när man behöver en lindring samtidigt som man kanske inte klarar av det pga av biverkningar. Det är väl så att kroppen till slut säger stopp och man får kanske inse att man inte kan medicinera bort sin ångest i evighet eller i alla fall inte alla. Har som du tagit klomipramin (Anafranil) en längre period i mitt liv och tålde som dig mindre och mindre doser, kunde inte öka dosen utan att jag fick mer och mer biverkningar.

Vad man ska göra är ju ingen som kan bestämma mer än du själv. Men det är bra att du har vetskapen om att man kan få långvariga utsättningssymtom och en rebound på sitt grundproblem när man trappar ner. Om du får för mycket besvär när du minskar dosen så får du göra det ännu långsammare och eventuellt köpa medicinen i flytande form om möjlighet finns. Helt klart är dina symtom tecken på utsättningsbesvär. Cymbalta är ju ett förhållandevis nytt SNRI preparat likt Efexor som alla tycks få utskrivet numera, kanske har de haft en läkemedelskampanj nyligen.


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: mån 20 mar 2006, 20:59 
Offline

Blev medlem: tor 11 aug 2005, 09:11
Inlägg: 88
Hej Sommar..Så du har utsättningssymtom på Anafranilen..är ju ett äldre TCL-preparat..Men ändå ett AD..
Cymbalta är som "innan mig" skrev, rätt populärt nu att skriva ut, ganska nytt AD- medel snri..Gå väl på fler substanser med..

Att råda om du ska ta medicinen eller inte är omöjligt för ngn annan att svara på. Det kan som sagt bara just DU avgöra..Att känna annars som du beskrivit, är inget spec. konstigt om du trappar ut på Anafranilen nu.

ett råd bara: Tänk mer än en gång..läs noga i fass och bipacksedel, där står väl en hel del om dess verkningar och sidoeffekter..mm Och kanske fora där det finns erfarenheter av just den medicinen..Alla reagerar ju så inviduellt med..

Goggo


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: tis 21 mar 2006, 09:45 
Offline
Site Admin

Blev medlem: fre 07 jan 2005, 22:42
Inlägg: 641
Välkommen Sommar
Det hela kanske handlar mycket om vilket psykologiskt (och socialt) stöd du kan få få fram om du väljer att bara trappa ut mycket långsamt och inte börja med något nytt AD.
Vi har ju här fått in lite rapporter om Cymbalta, men det är ju nytt och det dröjer nog några månader eller mer innan de får fart. Söker du i sökhjälpen ovan på detta preparatnamn får du upp två andra ämnen som tar upp erfarenheterna. Jag får dock varna för att Simbis erfarenheter var ganska hemska. Man kan gott generellt varna för medel som är så pass oprövade som detta. Särskilt för den som redan utvecklat jobbiga biverkningar med ett annat i gruppen.
Lycka till ändå


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: tis 21 mar 2006, 10:50 
Offline

Blev medlem: tor 11 aug 2005, 09:11
Inlägg: 88
Hej igen sommar..Jo, om det vore jag, skulle jag aldrig ta Cymbalta i min mun!!

Tänkte att inte mina åsikter skulle avgöra dina beslut, men som Staffan säger så finns redan rätt många som uppvisat märkliga symtom av just dessa mkt obeprövade och nya medel..
Varför vara en "försökskanin"..? För skulle du råka få en massa symtom, så kan du få det hemskt besvärligt.

Det verkar som kroppen memorerar alla typer av ssri snri den fått. Och tar man då som du ev. funderarju på Cymbalta, och innan stått på Anafranil. Så kan även det påverka. Man "leker" eg. med livsviktiga signalsubstaners nivåer i oss, (spec 3st). Och ingen VET egentligen hur det kommer bli för var och en, inte ens i proffesionen, eller läkemedelverk mm. Vad som kan ske om det går "fel"? hur man slutar"?, och inte minst, att vissa som drabbas av de otäcka extrapyramidala symtomen som mpa belyste -99.

Så jag råder ju att inte ta ett så nytt preparat med, om man nu ska råda.
Att du känner av utsättnigen av Anafranil är helt normalt..Var försiktig bara, och låt detta ta tid, det tjänar du mkt på..ju saktare -ju mindre besvär i regel..

Lycka till önskar

Goggo


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: klomipramin
InläggPostat: tis 21 mar 2006, 18:55 
Offline

Blev medlem: mån 20 mar 2006, 15:13
Inlägg: 21
Tack för era svar.
Ja inte är det lätt att veta hur man ska göra,har fått kognitiv terapi men det hjälper tyvärr inte fullt ut.
Vill inte att mina barn ska ha en mamma som inte törs göra ngt pga rädsla för att få en panikattack eller att inte klara av att jobba.
Nu lutar det åt att säga nej till cymbalta,trappa ner klomipramin mkt försiktigt och be om att få xanor utskrivet att ta endast vid situationer när jag inte klarar av min På.
Vet att xanor inte är så bra men det känns som att det kan vara tvunget att ha när det blir för jobbigt.


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: tis 21 mar 2006, 19:05 
Offline

Blev medlem: sön 23 jan 2005, 22:57
Inlägg: 165
Ort: HELL
Nej det hjälper inte alltid med terapi mm..har själv provat det mesta och nu när man är körd i botten med mediciner också så vet man inte vad man ska göra :?

När jag blir i bättre form efter dessa biverkningar (om man nu blir bra) så ska jag försöka motionera mm.

Lycka till.


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: tis 21 mar 2006, 21:09 
Sommar, nej Xanor är inte spec. bra läkemedel. En typ av Benzo, emn verkar inte så "brett" som typ CYmbalta eller Seroxar Zoloft mm..De är ssri o snri-preparat, dessa läkemedel som ställer om väldigt mkt i i våra neoroner i hjärnan. Som är våra budbärarare av signaler mellan hjärnans receptoter.

Benzo är sedan gammalt ett beprövat medel mot ångest..
Men jag tycker inte det är bra med benzo, utan det bästa vore om du kunde komma från medicament över huvudtaget, för det är ofta en balansgång att inte detta, att ta vid behov t.ex. Detta behov blir ofta väldigt ofta, så ett beroende istället uppstår.

Då har man fått ännu ett mkt stort problem, istället för hjälp på sikt.
Terapi hjäper ju inte alla, och vi svarar alla så olika på behandlingar.

Att acceptera den man är, sänka sina krav på sig själv..Jobba på det som man vet kan ge ångest, med typ KBT eller liknande är iaf hållbart i längden.

Och man riskerar inte heller då att ställa till det med sin kropp med kemikailer.

Hoppas du står på dig att försöka utan att börja med Cymbalta, jag har läst i flera fora där de mår riktigt dåligt vid insättandet av dessa, med ångest - sömnbesvär mm mm = vänjer neuronerna vid läkemedlets verkan..

Personligen kan man undra!!, för jag tycker jag det är skrämmande att man ska behöva må så hemskt illa i flera veckor för att då ev. må bättre sedan. Vad sker eg. i en under denna tid exakt? Återställs allt detta som rubbats vid utsättandet?...Vem kan e ärliga svar på det? Det man sett visar inte att så är fallet för väldigt många iaf..

Lycka till hur du än beslutar..hälsar

Goggo


Rapportera detta inlägg
Upp
  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: tis 21 mar 2006, 22:53 
Offline
Site Admin

Blev medlem: fre 07 jan 2005, 22:42
Inlägg: 641
Ja Sommar
om du kan ha god hjälp av en Xanor i fickan är det ju aldeles utmärkt. Där gör den verkligen nytta. Sen om man även måste komplettera det med att ta den några gånger i månaden så skulle det ju vara mycket bättre om det funka öven med Stesolid eller sobril istället. Men det där kräver väl också att du har något psykologiskt stöd samtidigt för att finna de långsiktiga lösningarna.
Men observera att det kan vara så att du bara har 'På' och 'GAD' för att du är abstinent nu. Ibland visar det sig att grundproblemet har försvunnit, när abstinensen är över.
Som du hör vill jag görna stämma in i den hoppfulla kören.


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: klomipramin
InläggPostat: fre 31 mar 2006, 07:41 
Offline

Blev medlem: mån 20 mar 2006, 15:13
Inlägg: 21
ja dagarna går och nedtrappningen fortsätter,pratade med min läkare om mina symptomer,otrolig värk i kroppen,svettningar,frossa och stickningar mm
Hon sa att det inte kunde bero på klomipraminet efersom jag haft så låg dos hela tiden.
Jag blir Galen..... :cry:


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: fre 31 mar 2006, 13:49 
Offline

Blev medlem: tor 11 aug 2005, 09:11
Inlägg: 88
Hej Sommar, jag tror inte u kan eller ska förvänta dig att läkaren tror att det är Anafranilen som ger dessa utsättningssymtom. De har inte lärt sig att et fungerar så enl. Landsting mm. Där sätt de ofta ut på 1 till veckor, vilket är vansinne.

Och att ta en Xanor vid behov, är ra mkt bättre än de här AD-Medicnerna, vilket det finns rätt bra underlag på idag. De har mkt få biverkningar, men då en hög beroenderisk an bör veta om.

Personligen tror jag mer på Stesoliden ist för Xanor..Den verkar både snabbt, och längre, och halverar sig mkt långsammare. Vilket är bra om du skulle trappa bort de helt en dag i framtiden. Se detta som temorärt kanske?
Det är svårt med både barn - familj , att inte må bra av sina mediciner..

Du verkar själv ha fattat ett klokt beslut tycker jag, att sluta mkt sakta med klonipraminet, och ev. stötta upp med en Benzo vid behov.
Du verkar veta själv så väl, vilket är det viktigaste. Läkaren har oftast sin åsikt. men man har faktiskt rätt att ha sin egen med. Den stämmer faktiskt oftast. Man känner sig själv bäst.

Lycka till, och skönt att höra att du avstår Cymbaltan..Det räcker väl med de biverkningar du har nu antar jag.. :?

Hälsningar

Goggo


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: klomipramin
InläggPostat: ons 17 maj 2006, 15:15 
Offline

Blev medlem: mån 20 mar 2006, 15:13
Inlägg: 21
Nu har jag varit utan "mitt" klomipramin i 8dagar,hur jag än trappade upp o ner så mådde jag pyton så jag slutade ,dumt kanske men jag gjorde det valet.
Första dagarna hade jag fruktansvärd yrsel,stickningarna jag hade i kroppen har lugnat ner sig lite.
Det går väldigt upp och ner ena stunden mår jag jättebra nästa är jag jättearg,skakig och har ångest.
Min PÅ har hållts sig lugn tack och lov.
Men jag har klarat en hel del utan medicin tex varit på bilbesiktningen och tillbringat en natt på lasarettet(en annan åkomma)
Så jag kämpar på :D


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: ons 17 maj 2006, 17:44 
Offline

Blev medlem: fre 04 mar 2005, 13:57
Inlägg: 239
Grattis till att du känner dig lite bättre redan! Om du tycket det här var jobbigt att sluta med så akta dig mycket noga för att börja med Cymbalta eller något SSRI-preparat. De är ofta mycket, mycket svårare att sluta med än de gamla tricykliska antidepressiva, många får långvariga och riktigt hemska utsättningsreaktioner som kan vara i flera år och som kan vara rejält fysiskt handikappande och ställa till med ett veritabelt helvete. Jag har själv varit ordentligt sjuk i över två år efter Zoloft och jag fick dem inte ens för depression eller ångest, hade bara sömnproblem pga stressig arbetssituation. Förvisso finns det folk som tycker sig ha nytta av dessa medel men den åsikten brukar ändras den dag det är dags att försöka sluta med eländet. Så låt dig inte övertalas till att ta Cymbalta, bättre försöka med andra metoder och i värsta fall en vid-behov-tablett i fickan. Eftersom du redan sett att du kan klara en hel del utan tabletter så kanske du skulle försöka så ett tag till istället för att bli beroende av bensodiazepiner. Lycka till och hoppas du klarar mer och mer utan tabletter!


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: klomipramin
InläggPostat: fre 19 maj 2006, 08:09 
Offline

Blev medlem: mån 20 mar 2006, 15:13
Inlägg: 21
Ja det skulle jag inte ha sagt..att det kändes bättre :cry:
Igår vid lunch började jag bli jätteskakig,yr och benen vill nästan inte bära mig,svårt att andas,värk,stickningar och "bränner" i kroppen.
Blir ju jätteorolig men kanske är det så där att några bra dagar kan följas av jättedåliga sen.
Ska be min läkare ta b12 prov och prov på sköldkörteln iallafall nästa gång.


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: klomipramin
InläggPostat: lör 20 maj 2006, 16:17 
Offline

Blev medlem: mån 20 mar 2006, 15:13
Inlägg: 21
När man får såna besvär jag fått nu(mest fått ligga i 2dagar)
Bör man då sätta in en svag dos igen eller vänta på att det går över.
Usch så det här blev ska börja arbetsträna nu och har barn att ta hand om. :(
Det värsta är väl att jag svårt att andas och är helt kraftlös i kroppen orkar knappt gå i trapporna.


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: lör 20 maj 2006, 17:34 
Offline

Blev medlem: ons 02 feb 2005, 15:51
Inlägg: 318
Ort: From Hell
Själv funderar jag på att börja med droger, känner att jag klarar inte att kämpa mer nu, har drabbats av fibromyalgi av detta verkar det som, så mina sista år i livet kan man lika gärna knarka ner sej då?


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: lör 20 maj 2006, 20:00 
Offline

Blev medlem: fre 04 mar 2005, 13:57
Inlägg: 239
Hej sommar! Tycker det låter som om det är på väg att bli värre för dig. Bästa du kan göra är att snabbt sätta in en låg dos igen,så låg som möjlligt men så pass mycket att du blir någotsånär återställd och vänta tills du är OK fysiskt och sedan trappa ner mycket långsammare än du gjorde.


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: lör 20 maj 2006, 22:18 
Offline
Site Admin

Blev medlem: fre 07 jan 2005, 22:42
Inlägg: 641
Vill du ha hjälp att räkna ut en lagom provdos? "hur jag än trappade upp o ner så mådde jag pyton så jag slutade" På vilka doser var det och när?
Kanske 5-10mg vore rimligt prov? Det låter inte så bra att försöka härda ut med dessa andningssvårigheter mm fysiskt. (Har det några likheter alls med panikångessten?)


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: klompiramin
InläggPostat: sön 21 maj 2006, 09:15 
Offline

Blev medlem: mån 20 mar 2006, 15:13
Inlägg: 21
nej den liknar inte panikångesten,sen känns det som jag har feber men det har jag inte.
Slutade från 10mg(jättedumt nu efteråt)
Ska prata med läkaren om jag kan börja igen(behöver nytt recept)


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: klomipramin
InläggPostat: ons 24 maj 2006, 15:59 
Offline

Blev medlem: mån 20 mar 2006, 15:13
Inlägg: 21
Min läkare är omöjlig att få tag på :(
Hoppas att det vänder snart ,det värsta är ju att man blir så rädd.
Elstötarna i huvudet är borta nu är det mest kraftlöshet,käkstelhet,ilska och stickningar i kroppen.


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 28 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 10 gäster


Du kan skapa nya trådar i denna kategori
Du kan svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010